Předvánoční lehké mlsání

Předvánoční lehké mlsání 


Facebook a Instagram se plní fotkami cukrový. Vanilkové rohlíčky, perníčky a linecké mi skoro voní z mobilu a já nějak postrádám chuť cokoli péct a zdobit. 

na Vánoční náladě pracuji ale popravdě bude tenhle rok asi dost vydřená... Uff

Ale rozhodla jsem se pro jednu věc... nebudu péct cukroví. Shodli jsme se s přítelem, že ho budeme dostávat ze všech stran a že bude jistě výborně. Babičky, maminky, návštěvy... Všechny strany se budou chtít pochlubit a my to budeme muset (s velkou radostí a velkou chutí) ochutnat. 

Rozhodla jsem se před Vánoci pro trochu odlehčený jídelníček a hlavně lehké až minimální večeře.

Ale znáte to, mlsná nás prohání všechny a jelikož vím, že cukr nás bude Vánoci jistojistě doprovázet - vždyť ty mlsky nesou hrdě jméno cukroví - tak jsem se zaměřila na zdravější dezerty. Alespoň před těmi Vánoci. :)

Takže se na toho chutného fešáka podíváme... z čeho on se skládá a jak ho upečeme?

Potřebujeme: 

- 500g polotučného tvarohu
- 1 balení vanilkového pudinku 
- 80g medu ( nebo datlového sirupu, třtinového cukru, kokosového cukru - dle vaších chutí a jazýčků)
- 4 vajíčka
- 1 lžičky vanilky

Postup:

1. Předehřemeje troubu na 170 stupňů
2. Vyšleháme tvaroh s vajíčky a medem
3. Následně zašlehámu puding a vanilku (vanilkový extrakt)
4. Těsto nalijeme do formy o průměru cca 25 cm
5. Pečeme na 150-160 stupňů cca 50 minut
6. 25 minut na horkovzduch, 25 minut na spodní ohřev - je to lepší :)

Zlepšení - těsto můžete rozdělit a do jednoho dílu přimíchat kakao - dostanete dvoubarevnou lehkou stylovku :)


A nezapomeňte se podělit, jak se zadařilo :)

Jak jste na tom s jídelníčkem před Vánoci? Jíte stejně, více, nebo zlehčujete? 

S láskou 

LP Angel 

Oblíbené příspěvky