Love Nut – Love-tella - Suprová oříšková pomazánka

Love Nut – Love-tella


Suprová oříšková pomazánka bez chemických blbin s láskou dělaná.

Ani nevím kdy naposledy jsem měla Nutellu, ale co vím je, že jako dítě jsem ji milovala a stejně tak i její kámošku Nugettu – tu snad možná ještě víc.

Časem jsem zjistila jak škodlivý a zákeřný dovede být cukr a z jídelníčku ho rázně vyřadila. Zůstal mi jen med a ten mám ve špajzce dodnes.

Pokud si u mě někdy dáte kávu, tak cukr nedostanete. Zvládnu upéct, uvařit a být super hostitelkou, ale ten cukr… ne že bych Vám dělala naschvály, já ho prostě už šest let nekoupila a moje mysl ho prostě zapomíná.

Recept na „mojí“ Love-nut-telu jsem našla v mé nejmilejší kuchařce
„Jíme zdravě s Fitrecepty“

Nějak se jí nemůžu nabažit – jak oříškové pomazánky Love Nut, tak knihy.

A recept je zde:

240 g lískových oříšků
50 g holandského kakaa
60 g medu – já dala 30 g medu
20 g kokosového oleje
120 ml mandlového mléka
špetka soli

Medu jsem dala méně, nejsem klasický slaďouš a díky pravidelným detoxům, ať dobrovolným, tak povinným, jsem se odnaučila na sladké až přeslazené jídlo.
Stačí mi málo :)

Postup:

1.     Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem dáme ořechy a pečeme cca 10 minut na 190-200 stupňů

2.     Ořechy z trouby vyndáme a zbavíme je slupek – obalíme ořechy do utěrky a mnutím se slupky oddělí.

3.     Dáme ořechy do mixéru a mixujeme, dokud z nich není pasta. Přidáme kakao, med, sůl a olej a znovu mixujeme. Nakonec přidáme mléko a mixujeme do třetice – všeho dobrého samozřejmě.

4.     Skladujeme v uzavíratelné skleněné nádobě. Vydrží cca 3 týdny


Krém se dá namazat na chleba, použít do palačinek, ovesných a jiných kaší, na domácí sušenky, dorty – cokoli. Nebo jen tak na lžičku, což je můj nejmilejší postup. :)

Zamilovala jsem si ho. Nedávno jsem ochutnala Nutellu od mého bratra a musím říct, že mám opravdu hodně změněné chutě, a to jsem si jen lehce olízla špičku lžičky.
Chtěla jsem ji vyplivnout, ale bratrův zděšený výraz mi to nedovolil.
Chudák si ji schovával, aby mu ji někdo nesnědl a rozhodl se o tajemství podělit se svou Pražskou sestrou, která mu jeho slast málem znesvětila.

Jelikož nevím, zda tento blog čte i moje mamka, tak neprásknu skrýš – beztak už jsem řekla dost…

Jinak knihu seženete na:

Kde najdete i super recepty

Tak s láskou k pravým a dobrým mlskám


Angela Fiery

Oblíbené příspěvky